Projecte següent Projecte anterior

Calderón i la pintura

Museo Nacional del Prado
Concebut com una intervenció en tretze sales de la planta primera de l'edifici de Villanueva i en la pròpia Galeria Central, l'itinerari “Calderón i la pintura” pretén convidar al públic a contemplar la pintura barroca de la col·lecció permanent des de la subtilesa conceptual i estètica del dramaturg.

2023

Museo Nacional del Prado

Organització: Compañía Nacional de Teatro Clásico / Museo Nacional del Prado

Comissaris: Albert Arribas i Xavier Albertí

Disseny i conceptualització: Anna Alcubierre

Enllaç Museo del Prado
Compartir Facebook Twitter

Consta de tres nivells expositius que es complementen entre si. Una selecció de cites calderonianes, penjades a les parets, proposa un suggeridor diàleg entre la lucidesa de l'escriptor i el llenguatge dels pintors barrocs. Al mateix temps, una sèrie de quadres, comentats en relació amb el teatre calderonià, permeten recórrer algunes de les inquietuds més significatives per a l'escriptor i la seva època, tant temàtiques com formals. I, per a aprofundir en elles, el recorregut es completa amb diversos textos que contextualitzen el seu pensament en relació amb la pintura.

La proposta escenogràfica té el seu propi llenguatge estètic que sorgeix de la idea de llenç blanc, que alhora recorda la Santa Faç com a tema del moviment barroc. També suggereix el gest teatral, que invoca a l'efímer, així com al teixit escènic.

Projecte següent Projecte anterior