Projecte següent Projecte anterior

Balenciaga. L’elegància del barret

Museu del Disseny / Cristóbal Balenciaga Museoa
"L'elegància del barret" és la primera mostra monogràfica del dissenyador basc centrada en el tocat. Balenciaga dissenyava els barrets al costat dels seus vestits perquè entenia el conjunt com un tot, descriu el barret com una qüestió d'equilibri arquitectònic perquè "corona l'edifici del vestit."

2021

Museu del Disseny / Cristóbal Balenciaga Museoa

Comissaris: Igor Uria i Sílvia Ventosa

Museografia: Anna Alcubierre

Gràfica: Todojunto

Il·luminació: ILM

Fotografies: Anna Alcubierre / Todojunto

Enllaç Museu del Disseny
Compartir Facebook Twitter

Insistim en la conceptualització de l'espai: Elegància i glamur traduïda amb la verticalitat de la instal·lació, els colors monocroms (negre i blanc), i la repetició d'elements amb un ritme constant. Matèria primera i confecció traduïda pels materials naturals de les cordes, els teixits amb gràfica aplicada i el paviment.

La posada en escena homenatja el "menys és més", que el mateix Balenciaga proclamava, generant un ambient polit, silenciós i lluminós, inspirat per les mateixes cases de Balenciaga de l'època. Paral·lelament, posa accent al detall i dignifica el treball de taller.

La corda natural esdevé un element essencial, que permet tant separar com unificar, i que enllaça tot el recorregut. Els suports i vitrines tendeixen a desaparèixer per a mostrar únicament els barrets que "suren" a l'espai.

Projecte següent Projecte anterior